9,7/10 Beoordelingen
sdtlogo

Slimme energieopslag: Het tijdperk van thuisaccu’s

Front,View,Of,Photovoltaic,Panel,And,Battery,Instalation,Leaning,On

Thuis Accu’s zijn innovatieve technologieën die de manier waarop we energie gebruiken en opslaan in ons huishouden ingrijpend veranderen. Het doel van de accu is om elektriciteit op te slaan, zodat deze later gebruikt kan worden als de energieproductie laag is of wanneer de vraag ernaar hoog is. 

Maar hoe werkt het?

Het begint bij de samenwerking met zonnepanelen of andere hernieuwbare energiebronnen. Op het moment dat de zonnepanelen elektriciteit genereren, wordt een gedeelte van de opbrengst direct gebruikt om uw huis te voorzien van stroom. Het overschot wordt opgeslagen in de thuisaccu. 

Dan zijn we bij de opslagruimte, oftewel de thuisaccu. De thuis accu’s slaan het overschot op. De accu’s hebben een hoge energiedichtheid en kunnen de opgeslagen stroom langdurig vasthouden. Op het moment dat u meer elektriciteit nodig heeft dan dat uw zonnepanelen op dat moment produceren, bijvoorbeeld in de nacht of op bewolkte dagen, haalt het systeem de opgeslagen energie uit de accu’s en levert het aan uw huis. 

Door een thuisaccu te installeren minimaliseert u afhankelijkheid van het elektriciteitsnet. 

Kortom, thuis accu’s zijn een slimme en duurzame manier om de energie-efficiëntie van je huis te verbeteren en bij te dragen aan een groenere toekomst.

Deel artikel

RTV Radio

Een frisse start in november: Luister naar onze nieuwe spots op RTV Katwijk Radio! De maand november is aangebroken en voor ons betekent dit het begin van spannende veranderingen. Vanaf...